Bekijk hem online
 

Het Drinkwaterplatform is genomineerd voor de Grand Prix Contentmarketing in de categorie Not for Profit. Op 22 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Drinkwaterbedrijven

Drinkwaterplatform

De kwaliteit van drinkwater in Nederland is prima, maar drinkwaterbedrijven hebben wel steeds meer moeite om dat zo te houden. Daarom is het van belang dat alle bestuurders en andere stakeholders begrijpen wat die uitdagingen zijn. Met het Drinkwaterplatform verschaft Contenture die inzichten aan deze specifieke doelgroep.

 

Wat was de vraag van de klant?

We vinden het vanzelfsprekend dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Maar drinkwaterbedrijven moeten steeds meer moeite doen om dat voor elkaar te krijgen. Bestuurders, ambtenaren, boeren, industrie en tal van andere stakeholders weten vaak niet goed welke rol zij daar zelf in kunnen spelen.Daar moest verandering in komen.

 

Welke oplossing bood Contenture?

We stelden voor een redactioneel platform te maken om die specifieke doelgroep te voorzien van die inzichten. Weliswaar gefinancierd door de tien drinkwaterbedrijven en hun branchevereniging, maar om écht geloofwaardig te zijn voorzien van een professionele redactie, die zelf actuele en aantrekkelijke content maakt op basis van een uitgebreide zoekgedraganalyse. Door zowel de voors en tegens van ontwikkelingen duidelijk in beeld te brengen, krijgen de stakeholders inzicht in de gehele scope van deze vaak complexe materie.We produceren alle content vanuit ons online platform en distribueren het naar diverse kanalen zoals Twitter, een online nieuwsbrief en YouTube.

 
 

Wat waren de resultaten?

  • Met 5679 unieke bezoekers per maand is het aantal bezoekers zes keer zo hoog als geanticipeerd
  • De leestijd van 2,5 minuut per pagina is ongekend hoog
  • 171 termen staan in de Top 3 natuurlijke zoekresultaten van Google
  • Nieuwsbrief scoort uitzonderlijk beter dan de benchmark
 

Wat betekende dat voor de samenwerking?

De tien drinkwaterbedrijven en hun branchevereniging zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de content, het bereik en de resultaten.

 
 

Meer weten?

Advies nodig over je contentstrategie?
Of wil je enkele middelen uit deze case bekijken en ontvangen?
Neem dan contact met me op:

[]
1
email of telefoonnummer
Previous
Next

Paul Gremmen
Managing Partner
020 – 52 40 480
paul@contenture.nl