HEMA

Grenzeloos heldere procesuitleg

Contenture maakte een uitleganimatie voor HEMA waarmee de supply chain van de retailer inzichtelijk werd gemaakt voor optimalisatie.

 

Wat was de vraag van de klant?

Onze supply chain verloopt niet soepel doordat onze vele leveranciers van over de hele wereld onze logistieke instructie niet altijd begrijpen. Help ons een communicatiemiddel te ontwikkelen waarmee we aan die brede en diverse doelgroep kunnen laten zien waarom onze supply chain moet worden geoptimaliseerd. En leg daarbij ook duidelijk uit wat wij van hen verwachten. Belangrijk: het moet in één keer begrijpelijk zijn voor iedereen die voor ons werkt. Dus van een manager met kennis van de Engelse taal tot een laaggeletterde fabrieksarbeider.

 

Welke oplossing bood Contenture?

Een uitleganimatie laten maken was volgens ons de beste optie. In iets meer dan twee minuten laten we zo het probleem én de oplossing zien. Dat gebeurt aan de hand van een duidelijke visualisatie van het verpakkingsproces en het complete verloop van de supply chain. Door geen voice-over te gebruiken, maar te kiezen voor neutrale muziek appelleert de animatie aan alle doelgroepen in 28 landen, ongeacht opleidingsniveau. Zo kweekte HEMA begrip bij leveranciers en kon de supply chain verder worden gestroomlijnd.

 
 

Wat waren de resultaten?

  • Begrip over belang logistieke instructies bij bestaande en nieuwe leveranciers
  • Stroomlijning van de supply chain
  • Lagere kosten
 

Hoe beoordeelt de klant de samenwerking?

HEMA was blij verrast door de oplossing van Contenture. De animatie werd voor het eerst vertoond tijdens een internationale suppliers dag op het hoofdkantoor van HEMA en werd vervolgens samen met de instructies op papier naar elke leverancier gestuurd.

 

Meer weten?

Wil je ook een complex proces van je organisatie inzichtelijk
maken voor een brede interne of externe doelgroep?
Neem dan contact met me op:

[]
1
email of telefoonnummer
Previous
Next

Paul Gremmen
Managing Partner
020 – 52 40 480
paul@contenture.nl