Ministerie I&M

Animatie Outer Sea Wall Jakarta

Binnen 48 uur maakten we voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een animatie over the Outer Sea Wall, een prestigieus project voor de kust van Jakarta. De video van Contenture ging vervolgens viraal in Indonesië. Hij werd binnen no-time ruim een half miljoen keer bekeken.

 

Wat was de vraag van de klant?

Maak binnen 48 uur een animatie over The Outer Sea Wall, een prestigieus project voor de kust van Jakarta. De video moet snel duidelijk maken dat Jakarta een probleem heeft met watermanagement en dat een soort afsluitdijk van de kust een deel van de structurele oplossing kan zijn. Doel is om de film te laten zien aan meegereisde journalisten tijdens het bezoek van de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu aan Indonesië.

 
 

Welke oplossing bood Contenture?

Binnen twee dagen na het eerste contact met de klant leverden we een heldere animatie met uitleg over de waterproblematiek in Jakarta en een uitleg over structurele oplossingen, waaronder The Outer Sea Wall. Een uitleganimatie laten maken is dan het beste omdat je hiermee complexe informatie snel toegankelijk maakt. Het eindresultaat beviel zo goed dat het ministerie besloot om een Indonesische vertaling te laten maken. Deze versie groeide via social media (vooral Facebook) uit tot een groot succes. De uitleganimatie van Contenture werd al ruim 14.000 keer gedeeld en is inmiddels bijna 600.000 keer bekeken.

 

Meer over crisiscommunicatie?

 

Contact?

Ook snel een uitleganimatie laten maken bij crisiscommunicatie?
Neem dan contact met me op:

[]
1
email of telefoonnummer
Previous
Next

Paul Gremmen
Managing Partner
020 – 52 40 480
paul@contenture.nl