Rijksgebouwendienst

Triltoren Westraven Utrecht

Voor de Rijksgebouwendienst maakten wij de animatie Triltoren Westraven. Deze video visualiseert het onderzoek naar de trillingen in het markante Utrechtse kantoorgebouw langs de A12.

 

Wat was de vraag van de klant?

We willen een uitleganimatie laten maken die uitlegt wat de uitkomsten zijn van het onderzoek naar de trillingen van het Rijkswaterstaat-pand in Utrecht. De video houdt ambtenaren tussentijds op de hoogte. De uitleganimatie moet uiterst helder, accuraat en volledig zijn en kan een brede doelgroep informeren over de status van de Triltoren Westraven. Met deze video wil de Rijksgebouwendienst ook de media eenduidig en duidelijk informeren over alle gebeurtenissen en stappen die zijn gezet sinds het gebouw spontaan begon te trillen.

 

Welke oplossing bood Contenture?

De waarheidsgetrouwe animatie Triltoren Westraven, een film die ieder facet van het onderzoek bondig vertelt. De animatie belicht de ontstane situatie, de betrokken partijen, hun rol, wat is uitgesloten, wat de voorlopige conclusies zijn en wat nog nader wordt onderzocht. Met de uitleganimatie van Contenture communiceerde de Rijksgebouwendienst eenduidig over dit vraagstuk. De video kon tegelijkertijd ook worden ingezet als main crisiscommunicatiemiddel naar de media. De zogenoemde Triltoren ging dicht nadat medewerkers trillingen hadden gevoeld in het gebouw. Onderzoek wees later uit dat die waren veroorzaakt door een glaswasinstallatie aan de buitenkant van het gebouw. Daarbij had niemand, volgens het onderzoek, gevaar gelopen. Metingen brachten wel aan het licht dat de verankering van stalen middenstijlen in de voor- en achterzijde van het gebouw niet deugde.

 
 

Meer over crisiscommunicatie?

 

Contact?

Wil je meer weten over een uitleganimatie bij crisiscommunicatie?
Neem dan contact met me op:

[]
1
email of telefoonnummer
Previous
Next

Paul Gremmen
Managing Partner
020 – 52 40 480
paul@contenture.nl