Contenture maakt content voor de overheid

Contenture maakt tot 2020 animaties, video’s, infographics en andere content voor de Rijksoverheid. De combinatie van Contenture & Every Media is een van de acht winnaars van de aanbesteding ‘Maatwerkvideo’s en Graphics’.

Contenture content overheid gaat viraal

Contenture heeft veel ervaring met content voor de overheid. Zo ging deze animatie voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu viraal in Indonesië. De video scoorde binnen korte tijd een half miljoen views.

Crisiscommunicatie binnen 24 uur

Ook bij snelle crisiscommunicatie verzorgt Contenture content voor de overheid. Voor Rijkswaterstaat maakten we een uitleganimatie over haarscheurtjes in de Merwedebrug. Binnen 24 uur was communicatie nodig over de nieuwe verkeerssituatie rond de brug. De animatie moest meerdere doelgroepen  — automobilisten, vervoerders en chauffeurs van zwaar vrachtvervoer —  volledig informeren.

Trillende kantoortoren

Ook bij een ander groot nieuwsonderwerp schakelde de overheid Contenture in. Voor de Rijksgebouwendienst produceerden we een video over de trillingen in het Utrechtse kantoorgebouw Westraven. Met deze animatie informeerde Rijksgebouwendienst ook de media. De video ging over alle gebeurtenissen en stappen die werden gezet sinds het gebouw ging trillen.

Voor een snelle indruk van ons portfolio heeft Contenture sinds kort deze showreel: