Data dashboard: realtime contentanalyse

Je hebt je contentstrategie uitgedacht en uitgevoerd. Maar hoe weet je of je content ook écht effectief is? Bij Contenture meten we dat in realtime met ons Data Dashboard.

 

Data driven content marketing

Contenture is specialist in data driven content marketing: content marketing die volledig wordt gedreven door data. Daarom is een uitgebreide zoekgedraganalyse op basis van een Keyword Inventory voor ons hét vertrekpunt voor het uitstippelen van een effectieve contentstrategie. Zo achterhalen we de specifieke zoekbehoefte van de doelgroep en stellen we duidelijke doelen en kpi’s.

 

Meten is weten

Meten is weten. En daarom gebruiken we niet alleen data om effectieve content te maken (zoals blogs, video’s, animaties), maar we gebruiken die content vervolgens ook weer om data te genereren. Alleen op die manier zie je immers of je contentstrategie ook in de praktijk werkt.

 

Data dashboard: realtime inzicht

Bij Contenture gebruiken we daarvoor ons Data Dashboard. Dit is een custom made online tool waarin we alle verschillende meetinstrumenten in één oogopslag op één scherm realtime kunnen uitlezen. Van Google Analytics tot Mailchimp, van Facebook tot LinkedIn en van de conversiegegevens van FD en BNR tot complete site audits.

 

Continu bijsturen en aanscherpen

Op die manier kun je 24/7 monitoren of je strategie werkt en direct actie ondernemen als er afwijkingen opduiken in de data. Zo scherpen we de contentstrategie steeds verder aan.

 

Custom made

Net als de Keyword Inventory is ons Data Dashboard een slimme datatool, waarmee we big data behapbaar en inzichtelijk maken. Maar cijfers alleen vertellen niet het hele verhaal. De meerwaarde zit hem in de analyse. Daarom is elk Data Dashboard custom made om inzicht te geven in de specifieke kpi’s die van toepassing zijn op de gekozen contentstrategie.

 

Meer weten?

Wil je een demo zien van ons Data Dashboard?
Neem dan contact met me op:

[]
1
email of telefoonnummer
Previous
Next

Paul Gremmen
Managing Partner
020 – 52 40 480
paul@contenture.nl