LOI en Contenture lanceren &door!

In het najaar van 2018 verscheen het eerste nummer van &door!, het nieuwe inspiratiemagazine van de LOI en Contenture. Het blad gaat over leren, werken, jezelf ontwikkelen en carrière maken. Contenture bedacht het concept en verzorgt de productie van het relatiemagazine.

Ontwikkelen en overstappen

De eerste editie van &door! telt 100 pagina’s en verschijnt in een oplage van zo’n 30.000 exemplaren. Doelgroep zijn werkende mensen op MBO/MBO+ niveau (20 tot 45 jaar) die zich willen ontwikkelen in hun eigen vakgebied of de overstap willen maken naar een (totaal) andere branche.

Persoonlijke verhalen

Centrale boodschap in het magazine is dat het leuk en nuttig is om een voor de arbeidsmarkt relevante studie te volgen. De LOI en Contenture willen Nederlanders helpen doorgroeien. Daarnaast geeft leren de voldoening dat je het beste uit jezelf haalt. Door de eerlijke, herkenbare en persoonlijke verhalen in het magazine worden lezers geïnspireerd om te starten met een opleiding. Om door te groeien in hun huidige carrière of om iets nieuws te ondernemen.

Beeldgedreven glossy

Naast (toekomstige) studenten, is een secundaire doelgroep van het magazine de zakelijke markt: bedrijven en organisaties die ideeën krijgen aangereikt over hoe ze hun opleidingsbudget zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. De toon van het blad is laagdrempelig, herkenbaar en inspirerend, de uitstraling beeldgedreven en glossy. De LOI is in een vrij bescheiden rol op de achtergrond aanwezig als afzender van het magazine.

Gedrevenheid op elke pagina

&door! dient als motivator van mensen die vooruit willen in het leven. Het ambitieniveau is hoog. In alle verhalen komt die gedrevenheid naar voren. Van studerende sporters tot mensen die zich lieten omscholen, van turbo-studenten tot fanatici met twee banen. Het magazine brengt ook in kaart hoe de LOI Nederland helpt met het terugdringen van personeelstekorten.

Knoop doorhakken

De lancering (begin augustus werd de nieuwe aanwinst aangekondigd via een videoteaser) valt samen het einde van de zomervakantie en het begin van het nieuwe schooljaar. Dit is, naast de jaarwisseling, hét moment waarop veel mensen besluiten om te starten met een nieuwe opleiding, de knoop doorhakken over een carrièrewending of hun persoonlijke groei een flinke impuls willen geven.

Toekomstgerichte blik

De LOI is een betrouwbare partner om deze groei te realiseren; een gevestigd instituut met een breed scala aan erkende opleidingen en een toekomstgerichte blik. Bij de LOI leren studenten bovendien op een manier die optimaal past bij hun persoonlijke omstandigheden en wensen.