AI-cursus content en communicatie voor professionals

Als contentmaker of communicatieprofessional wil je misschien goed (of nog beter) leren werken met Artificial Intelligence (AI). De voordelen liegen er namelijk niet om: tijdwinst, trends voorspellen, saaie klusjes overnemen. AI kan het allemaal, en nog veel meer. Dus: wat doe je? Ga je zelf op ontdekkingsreis, of volg je liever een cursus? En welke (online) AI-cursus is dan het geschiktst?  We hebben het allemaal overzichtelijk voor je op een rij gezet. 

Denk je bij AI nog steeds aan science fiction? Of iets voor andere mensen? Maar vergeet futuristische robots. Het gaat om jou en jouw werk. Het gebruik van AI in communicatie is niet zomaar een trend. Het is een evolutie. Er verandert de komende tijd enorm veel. Ook in jouw vakgebied. Want AI gaat niet meer weg. Dus: zelf aan de slag met AI of een AI-cursus volgen is misschien toch geen gek idee.

Hoe helpt een AI jou?

Een AI kan je helpen bij je dagelijkse werkzaamheden. Helpen hè, niet je baan overnemen. AI kan je bijvoorbeeld helpen met:

  • Tijd besparen (FAQ’s maken, research doen)
  • Saaie werkzaamheden overnemen (mails sorteren, Excel invullen)
  • Content optimaliseren
  • Trends voorspellen
  • Doelgroepen segmenteren
  • Het voorkomen van een crisis (vroegtijdig sentimenten signaleren)

En dan staan we nog maar aan het begin van wat AI kan in jouw vak.

Oké, maar waar moet je beginnen?

Als je nog niet met AI hebt gewerkt, denk je misschien wel: ‘Allemaal leuk en aardig, maar… waar begin ik?’ Een terechte vraag. Want iedere week is er wéér wat nieuws. Het is niet bij te houden. Dus waar start je dan?

Zelf proberen versus uitleg van expert

Je kunt natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan, dat is altijd goed. Veel professionals in ons vak doen dit al. Maar wat blijkt? De resultaten vallen tegen. De prompts leveren slechte content op. Helaas blijven de meeste mensen daardoor vastzitten in de beginnersmodus. Waarom? Omdat een AI aansturen een skill is. En skills moet je leren.

Dat leren van skills gaat sneller en grondiger als je niet zelf de juiste route zoekt, maar op weg wordt geholpen door experts. Daarom is het zinvol een AI-cursus te overwegen. De volgende vraag is dan: Waar moet je op letten als je een AI-cursus zoekt? Dat leggen we uit.

Informatie over AI-Cursus voor Communicatie


Kies voor een AI-cursus die je een methode leert

Het is belangrijk een AI-cursus te volgen die werkt met een beproefde methode. Op die manier leer je op een gestructureerde manier AI-skills toe te passen. En dat is beter dan een paar foefjes leren die niet werken voor jouw specifieke vraagstukken of die al na een paar maanden achterhaald zijn.

Leren in je eigen tempo

Als je liever een AI-cursus volgt, kun je kiezen uit twee vormen: de traditionele cursus en de moderne e-learning. De traditionele cursus vraagt je om op een specifieke locatie en tijd aanwezig te zijn. Een online AI-cursus biedt je meer flexibiliteit. Je leert waar en wanneer het jou uitkomt. Daarbij start je op je eigen niveau én leer je in je eigen tempo. Je kunt de lesstof bij e-learning rustig herhalen, in plaats van alles in één keer te moeten begrijpen. Bovendien geeft een e-learning je de gelegenheid om te oefenen terwijl je aan het leren bent. Je kunt alles wat je leert dus direct in de praktijk toepassen.

‘Het lijkt me heel erg moeilijk’

‘AI is te complex voor mij.’ Of ‘Ik ben geen techneut, dus dit is niets voor mij.’ Klinkt bekend? We snappen je zorgen. Maar weet je wat het mooie is? Je hoeft helemaal geen tech-wonder te zijn om aan de slag te gaan met AI. Wat wel helpt: een AI-cursus kiezen die ontworpen is voor jouw behoeften. Waarin AI begrijpelijk, praktisch – en geloof het of niet, soms zelfs leuk – wordt uitgelegd.


Speciale AI-cursus voor content en communicatie

Zoek dus een AI-cursus die bij past bij jouw specifieke vragen. Die je kennis & skills biedt, zonder poespas. Die je helpt om van beginner te groeien naar gevorderd. Die recht voor zijn raap is. Waarbij jij zelf het tempo bepaalt. En die vooral heel praktisch is!

Als specialist in datagedreven communicatie werkt Contenture al jaren met AI. Alle kennis & kunde hebben we nu vertaald naar een online cursus: de Praktische AI-Cursus voor Communicatieprofessionals (PACC). Deze is speciaal ontworpen met het oog op werkzaamheden van communicatieprofessionals.

Voor wie is deze AI-cursus bedoeld?

De AI-cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen uit het vak communicatie. Dus:

  • contentmakers
  • communicatieadviseurs
  • strategen

We kunnen het niet genoeg benadrukken: voor deze AI-cursus heb je echt geen extra kennis nodig. De lesstof is speciaal ontwikkeld voor mensen die in de praktijk aan de slag willen met AI.  En je kunt instappen op verschillende niveaus: als beginner en als medior.

Wat zit er allemaal in de AI-cursus?

De AI-cursus voor communicatieprofessionals bevat: 

• 11 modules, 27 video’s + verdiepende lesstof

• Praktijkvoorbeelden & uitleg van prompts

• AI-methode voor communicatiespecialisten

• Actuele kennis & kunde over AI in jouw vak

• Contact bij vragen of ondersteuning

• Certificaat bij voltooien van cursus

Tijdens de AI-cursus leer je bijvoorbeeld prompts schrijven. Maar je leert ook hoe je content kunt analyseren met een AI. En hoe je dat doet voor je kanalen en zelfs hoe je de content van je concurrenten analyseert. Maar daar blijft het niet bij. Naast het onderdeel ‘analyse’, richt de cursus zich ook op: ‘strategie’. Bijvoorbeeld: hoe ontwikkel je met een AI een goed communicatieplan?

Kortom: alles waarmee AI je kan helpen in je werk, komt in deze cursus voorbij.

Overzicht van de complete AI-cursus

En natuurlijk leer je ‘content te maken’ met een AI. Wat werkt wel? Wat niet? Hoe je begin je en hoe krijg je de beste resultaten? We bespreken elke fase, van content-idee tot eindredactie. Van eenvoudige handelingen tot volledige videoscripts, contentkalenders en campagnes. Dus na deze cursus heeft AI geen geheimen meer voor jou.

Hier heb je een gedetailleerd overzicht van de hele inhoud:

Inhoud AI-Cursus voor Communicatie

Aan de slag met AI?

Ben je overtuigd bent dat een AI-cursus je kan helpen? Kijk dan eens op de speciale pagina van de Praktische AI Cursus voor Communicatiespecialisten (PACC). En misschien zien we je dan wel als online cursist!

Ik wil contact. Kunnen we even iets plannen?