Het verhaal van de boeren in beeld

Het echte verhaal van de boeren beter in beeld brengen bij burgers: dat was de wens van belangenvereniging ZLTO. Dankzij een samenwerking met Contenture lukt dat inmiddels steeds beter.

Boeren en burgers: lijnrecht tegenover elkaar

Iedereen lijkt wel een mening te hebben over de manier waarop we in Nederland met boeren moeten omgaan. Vanuit de politiek en de stad willen we minder stikstof, meer dierenrechten, minder bestrijdingsmiddelen. En vanaf het platteland klinkt de roep voor meer ruimte voor de boer en zijn rol in de voedselzekerheid van Nederland.

Waar is de nuance, het echte verhaal?

Wie online zoekt naar het echte verhaal, verdwaalt al snel in die polemiek. En wat bleek: het verhaal van de boeren zelf ontbrak. En dat is jammer, want juist de Nederlandse agrarische sector heeft de sleutel in handen voor een toekomstbestendige en duurzaam voedselsysteem.

Boeren: sleutelrol in voedseltransitie

De manier waarop we voeding produceren in Nederland gaat veranderen. Dat staat wel vast. Het wordt nog efficiënter, nog slimmer, meer biologisch, met een kleinere ecologische voetafdruk.

Het verhaal van de boeren moet op de voorgrond

De boeren en tuinders in Nederland hebben echt een goed verhaal te vertellen over hoe de toekomst eruit kan zien. Zeker als het gaat over de spraakmakende issues die spelen binnen de landbouw gaat. Om die verhalen online zichtbaar te maken, werkt belangenvereniging ZLTO samen met Contenture.

Ontworpen om de doelgroep echt te helpen

De verhalen van ZLTO zijn afgestemd op de informatiebehoefte en het humeur van de samenleving. En ontworpen om goed te scoren in zoekmachines. Contenture heeft samen met ZLTO landingspagina’s ontwikkeld, zoals: