Sprankelende scores Drinkwaterplatform

Het belang van goed en genoeg drinkwater staat vaak niet hoog genoeg op de agenda bij het nemen van belangrijke besluiten. Om die belangen nog beter onder de aandacht te brengen, begonnen de tien drinkwaterbedrijven in Nederland en Vewin de site Drinkwaterplatform.nl. Dit podium, gemaakt door Contenture, scoort uitzonderlijk goed.

Concept en realisatie

Drinkwaterplatform.nl is een redactioneel online platform waar de kwaliteit van drinkwater in Nederland centraal staat. Het is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin. Contenture bedacht het concept en zorgt voor de realisatie.

Zes keer zoveel bezoekers

Bij de lancering van de site in het najaar van 2017 hoopten we per maand ongeveer 1.000 mensen te bereiken. Na ruim een halfjaar kunnen we concluderen dat het er veel meer zijn — maar liefst zes keer zoveel als verwacht. Van 1.000 bezoekers in de opstartfase groeiden we razendsnel naar 4.000. En inmiddels bereiken we gemiddeld zelfs meer dan 15.000 bezoekers. 

Drinkwaterplatform Contenture

Die duizenden bezoekers vinden de site voornamelijk via zoekmachines. Op dit moment staat het Drinkwaterplatform (gemaakt door Contenture) met 140 zoektermen in de Top 3 van de natuurlijke zoekresultaten van Google. Van medicijnresten tot GenX en van bodemverontreiniging tot de nadelen van geothermie, iedereen die informatie zoekt over dit soort belangrijke zaken voor de winning van drinkwater komt via online zoekmachines de verhalen van het Drinkwaterplatform tegen. En vindt op die manier de juiste informatie.

Specifieke zoekbehoefte

De basis voor het succes van het Drinkwaterplatform werd gelegd aan het begin van het traject. Door een doelgroeponderzoek te koppelen aan een uitgebreide zoekgedraganalyse achterhaalden we de specifieke zoekbehoefte van de doelgroep. Met deze data konden we vervolgens een effectieve contentstrategie uitstippelen.

Op basis daarvan publiceren we inhoudelijk relevante verhalen voor de doelgroep over onder meer de volgende topics:

Snel hoge posities in Google?

Wil je meer weten over de werkwijze van het Drinkwaterplatform? Lees dan hier de case. Als je meer informatie wilt over hoe je snel hoge posities verwerft in de natuurlijke zoekresultaten van Google, helpen we je graag. Het Drinkwaterplatform volgen kan via Twitter en LinkedIn of de nieuwsbrief. Inschrijven kan hier.